Kako uštedjeti kod korištenja klima uređaja?

Nepravilan način korištenja klima uređaja može uzrokovati povećane račune za el. energiju i nepovoljan rad uređaja – kako bi izbjegli nepovoljne posljedice, pripremili smo Vam nekoliko savjeta za optimalan rad uređaja: 

Sezona hlađenja: 
Ukoliko se u Vašem kućanstvu boravi cjelodnevno, preporuča se da uređaj pokrenete rano prijepodne, dok su vanjske temperature nešto niže, i ostavite ga da radi nesmetano cijeli dan (kada uređaj postigne zadanu temperaturu u prostoriji, automatski će je održavati smanjenim učinkom, što rezultira minimalnom potrošnjom el. energije). Temperatura prostora u sezoni hlađenja trebala bi biti 24-26ºC – uređaju zadajte temperaturu u tom okviru za optimalan rad. Ukoliko Vaš uređaj ima podršku za Wifi kontrolu, pokrenite uređaj sat vremena prije nego što dođete kući za maksimalan komfor.

Sezona grijanja : 
Ukoliko se u Vašem kućanstvu boravi cjelodnevno, preporuča se da da uređaj pokrenete rano prijepodne, po mogućnosti da radi najvećim učinkom dok ne postigne zadanu temperaturu, i nakon toga ga ostavite da radi nesmetano cijeli dan (kada uređaj postigne zadanu temperaturu u prostoriji, automatski će je održavati smanjenim učinkom, što rezultira minimalnom potrošnjom el. energije). Temperatura prostora u sezoni grijanja trebala bi biti 20-22ºC – uređaju zadajte temperaturu u tom okviru za optimalan rad. Ukoliko Vaš uređaj ima podršku za Wifi kontrolu, pokrenite uređaj sat vremena prije nego što stignete kući za maksimalan komfor.

Izbjegavajte paljenje i gašenje uređaja svako malo – takvim načinom korištenja samo se povećava potrošnja. Rješenje je u regulaciji zadane temperature hlađenja/grijanja.

Klizi na vrh